SOM

Som, present, nosaltres, tots.

Som perquè han sigut abans que nosaltres i seran després.

Som aquí celebrant unes festes extraordinàries, una oportunitat per avançar plegats, però també per plantejar-nos moltes preguntes. Què som? Com som? Qui som? Per què som?

Som aquí per ells i per elles, pels qui sembla que no hi siguin, per aixecar testimoni, per definir-nos com a poble. Som aquí plegats perquè vivim, lluitem, estimem i volem millorar sempre el que som i ho fem perquè hi creiem.

 

Som aquí per viure unes noves Festes de la Serra i iniciar-les amb un espectacle que vol ser una evocació d’això que som, una manera d’interpretar Montblanc com a poble, des d’una forma àmplia i honesta però, al cap i a la fi, només una de les incomptables formes d’interpretar-lo. Volem ser el que som i ho farem celebrant-ho amb una crida a la pertinença, a l’alegria, a l’art, a la festa, a la tradició i a la cultura.

 

Som, en definitiva, perquè ens hi sentim. Tan fàcil i complicat a la vegada.

I ara que ja hi som tots, que comenci l’espectacle.

Aquest és el text que contenia el fulletó de presentació de l’espectacle SOM, que va inaugurar les Festes de la Serra de l’any 2016 a Montblanc.

SOM no va ser un espectacle de la Factoria Bram (va ser de la Companyia El Trio), però en va ser la llavor, ja que les quatre persones que van crear i dirigir l’espectacle més endavant esdevindrien els quatre socis fundadors de la Factoria Bram. Podriem dir que amb aquest espectacle vam començar a ser. 

Especial de TAC12 amb #SOM, l’acte inaugural de les Festes de la Serra 2016.