Una riuada de solidaritat a l’Espluga de Francolí i Montblanc

El passat diumenge 24 de novembre gairebé un miler de persones s’agrupaven a l’Espluga de Francolí per donar vida a la performance participativa Una riuada de solidaritat. L’acte, creat per la Factoria Bram i la plataforma ciutadana Riuada Solidària al Francolí volia ser un agraïment als voluntaris, suport als damnificats i homenatge a les víctimes dels forts aiguats i la riuada del Francolí del 22 d’octubre del 2019.

 

Amb paraigües blaus i al so de la percussió dels Diables de l’Espluga, tota una riuada de gent va recórrer la llera del riu Francolí des de les instal·lacions de l’empresa Drac Actiu, una de les afectades per l’aigua, fins a la Font Baixa on l’espluguina Mar Minguella Bonet va llegir la glosa Res és en va creada expressament per a l’ocasió.

Una setmana després, el dissabte 30 de novembre, a Montblanc es replicava la performance al voltant del Pont Vell que ha esdevingut símbol dels aiguats a la capital de la Conca de Barberà. Acompanyats per la música de la Bandarra Street Orkestra, molts montblanquins i montblanquines van participar del recorregut per la llera amb els paraigües blaus fins a arribar a un Pont Vell totalment devastat i que va convertir-se en el protagonista de la glosa Un pont fet poble llegida pel jove montblanquí Joan Marc Cortés.