80 infants cantaran la canço “De Princesa a Reina”

El passat 13 de febrer a primera hora de la tarda, l’emergent cantautora de Valls, Maria Jacobs i el compositor de la banda sonora de la Llegenda de Sant Jordi, Jordi Cartañá, van oferir una xerrada a 56 alumnes de 3er de primària de l’Escola les Muralles de Montblanc i a uns 25 del Col.legi Mare de Déu de la Serra.
L’objectiu de la trobada va ser proposar als infants que cantessin part de la cançó De Princesa a Reina que s’escolta durant la comitiva final en el tancament de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

La cançó és una de les principals novetats de la representació de la Llegenda de l’any 2017. Es va gravar justament 10 dies abans de la funció pel que durant el procés de composició (Jordi Cartañá) i interpretació (Maria Jacobs) va sorgir una idea que per manca de temps es va haver de posposar: que la tornada la cantessin nenes i nens de Montblanc.

A més, el tema va tenir una molt bona acollida i als pocs dies ja va comptar amb la simpatia de professores de primària de la vila. Passats els mesos, just estrenada la tardor les ganes de tancar allò que havia quedat pendent van revifar.
Gràcies a la predisposició i complicitat de la directora de L’Escola les Muralles, Rosa Maria Vallès i del director de Pere Garcia del Col.legi Mare de Déu de la Serra.

La trobada entre Maria Jacobs, Jordi Cartañá i els alumnes va ser una realitat. En la presentació es va explicar l’origen i sentit de la cançó i la Maria Jacobs la va cantar en directe tot sorprenent als més petits. Quan se’ls va preguntar si volien cantar-ne la tornada tot gravant-la perquè soni a la cançó la resposta va ser un sí unànime i entusiasta.

La pròxima parada doncs, serà el dijous 12 d’abril a quarts de quatre de la tarda a la Sala d’Actes del Claustre de Santa Magalena on uns 80 infants cantaran la tornada de la cançó.